Tajni Krivac za Masnu Kosu: Otkrivamo Nešto Što Sigurno Koristite Svaki Dan

Čišćenje i održavanje četke za kosu često se zanemaruje, ali je ključno za očuvanje zdravlja i lepote vaše kose. Zamislite četku kao produžetak svoje rutine nege kose. Baš kao što temeljito perete kosu i koristite proizvode za njenu lepotu, isto tako treba da brinete i o higijeni četke kojom je fenirate ili raščešljavate.

Hajde da istražimo zašto je pranje četke za kosu važno kao i da vam pružimo korisne savete za efikasno čišćenje iste.

Zašto je pranje četke za kosu ključno?

Četka za kosu nije samo alat za raščešljavanje i feniranje kose. Ona se vremenom puni prašinom, peruti, ostacima proizvoda za kosu i prirodnim uljima sa temena glave. Kosa lako može da se čini masnom nakon korišćenja prljave četke, jer zapravo ponovo nanosite sve te nečistoće na kosu i teme glave, čime se pogoršava stanje vlasišta, stvara perut i smanjuje volumen kose.

No, ne brinite – zato želimo da vam pokažemo na koji način da izbegnete ove negativne efekte.

Danas peremo HH Simonsen Wonder Brush i Ibiza Hair OC6 četke za kosu, a kroz nekoliko jednostavnih koraka, želimo da vam pokažemo na koji način možete osigurati da vaša četka za kosu bude kao nova.

Koraci za pranje četke za kosu?

Vreme je da otkrijemo tajne uspešnog čišćenja četke i način kako da je osvežite za sledeće korišćenje – Pređimo na korake:

1.
Uklonite dlake

Manjim češljem za kosu pređite preko čekinja četke kako biste uklonili sve dlake.

2.
Pripremite kupku

U lavor napunjen mlakom vodom dodajte malu količinu deterdženta za posuđe. Plastične četke potopite u lavor, a one od prirodnih materijala poput drveta ili pluta, položite čekinjama prema dole kako bi se izbeglo upijanje vode.  Deterdžent za posuđe sjajno uklanja masnoće i ulja kao i ostatke proizvoda za kosu koji su ostali zalepljeni za čekinje i glavu četke.

3.
Budite strpljivi

Ostavite četke u lavoru dvadesetak minuta, kako bi deterdžent polako počeo da deluje. Ovaj korak omogućava da se prljavština, najbolje rečeno, otopi.

4.
Ribajte

Slobodno koristite čistu četkicu za zube da pažljivo očistite prostor između čekinja kako biste uklonili sve ostatke prljavštine.

5.
Ispiranje

Četke isperite hladnom vodom, i obavezno ih ostavite na peškiru položene čekinjama na dole, kako bi se osušile.

6.
Dezinfekcija

Da biste osigurali potpunu higijenu, alkoholom prebrišite dršku četke, a glavu možete poprskati istim kako biste je dodatno dezinfikovali.

Više Od Alata

Vaša četka za kosu je više od alata i zaslužuje istu pažnju i brigu kao i vaša kosa. Redovno čišćenje četke jednom mesečno, ne samo da će produžiti njen vek trajanja, već će i pozitivno uticati na zdravlje vašeg vlasišta. Neka čišćenje četke postane neizostavni deo vaše rutine nege kose.

Za optimalne rezultate, preporučujemo upotrebu favorita studia Selvaggio poput četki koje smo danas doveli do savršenstva, a to su HH Simonsen Wonder Brush i Ibiza Hair OC6, a čije performanse će biti dodatno poboljšane uz pravilnu higijenu.

Ako želite vizuelno da vidite sve ove korake u akciji, ne propustite naš TikTok i Reels u kojem detaljno prikazujemo kako pravilno peremo ove četke za kosu.

Kliknite ovde da se pridružite putovanju ka zdravijoj i sjajnijoj kosi!