5 razloga zašto frizeri biraju HH Simonsen četke za feniranje - Selvaggio shop

5 razloga zašto frizeri biraju HH Simonsen četke za feniranje

Jedan od najtežih zadataka za svakog frizera je da izabere dobru četku za feniranje. Sigurno ste u svakom salonu primetili desetine četki za feniranje, ali ste verovatno zapazali da se koristi svega nekoliko. To su one koje su se pokazale kao najbolje i kojima frizeri za najmanje vremena postižu najbolje rezultate.
Takve su HH Simonsen četke za feniranje.

U ovom tekstu otkrićemo vam zašto frizeri biraju baš njih i da li su korisne i u kućnim uslovima.

  1. Lagane i prijatne u ruci

Jedna od najvažnijih karakteristika četke koju će frizeri izabrati je da bude lagana. To je alat s kojim rade gotovo čitav dan i potrebno je da ne opterećuje ruku i da se s njom lako manipuliše. HH Simonsen četke imaju laganu drvenu dršku koja se lako prilagodi svakoj ruci. Ne oseća se pritisak i težina u radu, već lakoća pokreta i prirodna adaptacija.

  1. Kosa od njih sija

Nijedan dobar frizer neće izabrati četku koja će iskidati kosu, od koje konačna frizura izgleda suvo i amaterski. Zato je važno od kojih materijala je pravljena četka. HH Simonsen četka za feniranje je kombinacija prirodne dlake i najlonskih iglica i od njih kosa dobija sjaj tokom feniranja. Ne kida i ne lomi dlaku, već je lepo oblikuje.

  1. Odlične su za guste kose

Zbog kombinacije prirodne dlake i najlonskih iglica ima odličan pristup svim tipovima kose, pa i onim najzahtevnijim – gustim i kovrdžavim. Zbog dizajna četke lakše se prilazi dlaci i odlično se zagladi. Uspeva da reši čak i sitne kovrdže koje se stvaraju pri temenu.

  1. Pravi su izbor za dobijanje volumena

HH Simonsen četke za feniranje dolaze u više veličina. Veličine S i M su idealne za podizanje volumena koji je važan za brojne frizure. Takođe, ove veličine i model četki lako sređuju i zaliske.

  1. Dugo traju

Materijali od kojih su napravljene četke dizajnirani su tako da budu izdržljivi i da jako dugo traju. To je od izuzetne važnosti za svakog frizera jer niko ne želi da brzo menja četku koja mu savršeno odgovara. U našem Studiju Selvaggio nakon 3 godina korišćenja ovih četki primetili smo samo minimalna mehanička oštećenja koja su nastala neadekvatnim odalaganjem u gužvi dok su dlake i drška ostali očuvani.

 

Da li HH Simonsen četke frizeri preporučuju i za kućne uslove?

Koliko je važna pravilna nega profesionalnim preparatima za kosu (šamponi, maske, ulja…) toliko je bitno imati i dobre četke, kako za feniranje tako i za raščešljavanje. Loša četka kida i lomi dlaku i zbog nje kosa izgleda oštećeno i nenegovano. Bez dobrih četki možemo reći da je dejstvo preparata značajno manje vidljivo jer se ulazi u začarani krug – preparati obnove kosu, četka je iskida.To takođe utiče i na sporiji rast kose. Zbog svega navedenog HH Simonsen četke se snažno preporučuju za kućnu upotrebu jer je od prirodne dlake. Sačuvaće vašu kosu, učiniće je sjajnom, a brže ćete i lakše postizati rezultate slične onim u frizerskom salonu. Uz malo vežbe moći ćete lakše da dobijete dobar volumen ili da sredite šiške i zaliske.

Savet plus:

Nikada nemojte da uperite fen direktno u dlaku i četku za feniranje. Tako oštećujete i kosu i četku. Potrebno je da vazduh usmerite „ka dole“. Pogledajte na našoj instagram stranici selvaggio.shop video uputstvo za pravilno feniranje.

Link: https://www.instagram.com/reel/CUQacJ0FHHs/?hl=sr