Četka koja ne čupa

Četka koja ne čupa

Merry Lou četka za kosu poznatija kao „četka koja ne čupa“ jedna je od najtraženijih na tržištu.

Međutim, mnogi su u zabludi kada je u pitanju njena osnovna uloga.

Mnogima je olakšala život ali mnogi su ostali i razočarani jer nisu bili dovoljno informisani za šta je tačno ova četka namenjena.

MerryLou četku testirali smo dugo, a zatim koristili u našem frizerskom Studiju Selvaggio tri godine na svim tipovima kose u najrazličitijim situacijama i sva iskustva sabrali smo u ovaj tekst.

Otkrićemo vam na šta najviše treba da obratite pažnju pre kupovine, koja je razlika između dva modela Merry Lou četke i šta možete da očekujete nakon što je kupite.

Ako ste među onima koji odustanu od češljanja mokre kose jer je to bolna i nemoguća misija – Merry Lou jeste četka za vas.

Merry Lou četka za raščešljavanje je i za one koji shvataju važnost raščešljavanja mokre kose i ne odustaju od toga, ali su svesni da im trenutna četka kida i lomi kosu u napornim pokušajima da očešljaju izrazito zamršenu dlaku.

Odlična je i za decu koja ne vole da se češljaju. Oni zapravo beže od neprijatnosti čupanja koje prestaje s upotrebom Merry Lou četke. Ovo je četka koja ne čupa i deca posle nekog vremena zavole ovu aktivnost.

Ova četka jednostavno NE ČUPA. Za razliku od klasičnih četki koje imaju čvrste iglice i kosa se sa njima bori da prođe, Merry Lou ima savitljive iglice.

Savitljive iglice na Merry Lou četki prate dlaku, kada naidju na prepreku kao što je zamršenost one se savijaju i prilagođavaju kosi, a ne vuku je i ne kidaju naglo. Zbog toga ova četka ne čupa jer ni u jednom trenutku neće na silu prolaziti kroz zamršenu kosu.

Merry Lou četka ima dva nivoa savitljivih iglica što joj omogućava lakši prolazak kroz kosu ali i masažu temena.

Na vrhovima iglica nalazi se arganovo ulje i keratin. To ne znači da će teme da se masti jer arganovo ulje nije u tečnom stanju već u prilagođenom obliku namenjenom za masažu glave da bi češljanje bilo prijatnije i da bi se masašom temena pospešila cirkulacija skalpa. To praktično znači da umesto grebanja i čupanja dobijate prijatnu masažu temena i lagano raščešljavanje mokre zamršene kose.

Važno je napomenuti i to da je korišćenje neadekvatne četke za kosu izrazito štetno za dlaku i umanjuje dejstvo preparata koje koristite za oporavak. Zašto? Loša četka čupa dlaku, kida je i lomi. Pri svakom češljanju vaša kosa pretrpi nova oštećenja koja morate da sanirate ako želite lepu i negovanu kosu.

Njena primarna uloga je raščešljavanje mokre kose. Dizajnirana je da brzo, lako i bez oštećenja dlake raščešlja zamršenu mokru kosu. To ne znači da je ne možete koristiti i za suvu kosu, ali to nije njena prvenstvena uloga.

Može se desiti da se tokom češljanja suve kosa ona naelektriše, ali naše iskustvo je pokazalo da i ovo vremenom prestane. Takođe, elektrisanje kose se ne pojavljuje kod svih, već u retkim slučajevima.

Možete je koristiti i za češljanje dok na kosi imate regenerator ili druge tretmane jer se lako pere. Ona nema klasičnu gimiranu podlogu gde se skupljaju prašina, dlake i ostale nečistoće nego glatku i ravnu te se lako pere pod mlazom vode i brzo suši.

Funkcionalno, nema razlike među različitim modelima i veličinama. Njena osnovna uloga ostaje ista bez obzira koju boju da izaberete i koji model četke.

Preporuka je da poručite širi model ukoliko vam je kosa duga i gusta jer ćete dobiti veću površinu četke, a samim tim brže i efikasnije raščešljavanje.

Ukoliko imate tanku i kratku kosu, možete bez brige poručiti uži model.

Takođe, uži model je dobar za decu ali i za putovanja ili svakodnevno nošenje u torbici.

PROČITAJTE I ISKUSTVA NAŠIH KUPACA

Moja kosa je duža od 1m i kada je četka u pitanju nema kompromisa. MerryLou četka je jedna divnoća. Ćerkica i sestričine samo žele ML kad se češljamo.

Promenila mi moj kovrdžavi život i olakšala svako češljanje. Pre nje je duga kosa bila noćna mora za mene. Hvala što postojiš ML.

Najbolja četka ikada.

Pre je bio pojam očešljati mokru kosu, a sada je to masaža i obavezni ritual. Nešto najprijatnije s čime se moja glava susreće.

Otkad koristim MerryLou napokon sam uspela da pustim svoju kosu bez da je iskidam nekvalitetnom četkom. Ne menjam je nikada.

Savršena je.

Ja posle nje ne mogu nijednu drugu četku. Posle nje svaka druga čupa.

Stvar bez koje se jednostavno ne može. Must have.

Ne postoji bolja četka na svetu.

Četke za kosu

MerryLou

Pogledaj ponudu