Moroccanoil iskustva: Kako sam sa litarskog šampona od koprive prešla na Moroccanoil - Selvaggio shop

Moroccanoil iskustva: Kako sam sa litarskog šampona od koprive prešla na Moroccanoil

Za mene je kupovina profesionalnih preparata za kosu bilo čisto bacanje para. Zašto bih davala nekoliko hiljada dinara za šampon za kosu kada mi litarski šampon od koprive savršeno opere, a žuti balzam pomogne da raščešljam kosu?

Ne peglam kosu, ne farbam se trenutno, redovno se šišam, zdravo izgleda i tu se za mene priča o kosi završavala.

Međutim umesto tačke na negu, usledio je jedan zarez.

Oko Nove godine dobila sam na poklon set Moroccanoil za hidrataciju – šampon, kondicioner, masku i arganovo ulje. Nakon šoka što je neko odlučio da meni koja šampon platim 120 dinara, kupi set koji košta nekoliko hiljada, rešila sam da probam i to čudo.

 

Idemo redom – MOROCCANOIL ŠAMPON

Pranje kod mene inače izgleda ovako – puna šaka koprive i ponoviti postupak dva puta, kad kosa počne da škripi pod rukama, smatram je opranom. Tako ja krenem i sa mojim novim šamponom, iscedim poveću količinu na dlan. Međutim, ni da zapeni. Drugo šamponiranje stavim tri puta manje preparata, razblažim malo sa vodom i tek tada je fino zapenilo i lepo opralo kosu.

Posle saznam da su proizvodi dosta koncentrovaniji i da mi stvarno treba dosta manja količina jer su gusti.
Prvi utisak mi je bio da je dlaka oštrija posle pranja. Dok sam čekala da maska deluje 7 minuta, pisala sam frizerki na Viber i ona mi reče da je to normalno i da je zbog toga neophodno uvek posle šampona koristiti kondicioner.

 

Sledeći korak – MOROCCANOIL MASKA ZA KOSU

 

Da, ni ja nisam znala da posle šampona ide maska, a ne kondicioner, ali čovek se uči dok je živ.

Masku sam tada iskoristila i možda još dva puta jer stvarno ne mogu još uvek da se naviknem da toliko vremena izdvajam za kosu. Maska treba da bude na kosi čitavih 7 minuta. Moram da smišljam neku zanimaciju. Posle ove maske kosa vam nije mekana kao kod običnih balzama. Ona nešto uradi kosi na dubinskom nivou ali površinski to se ne oseti pod rukom u tom trenutku. Ne ostavlja masni trag pod prstima što me iznenadilo. Iako je nisam često koristila, osetila sam da mi je hidrirala kosu i da je bukvalno posle prvog pranja osvežila.

 

Zatim – MOROCCANOIL KONDICIONER

Dakle kao što smo sad već naučili, na kraju se stavlja kondicioner, minut-dva i ispiranje. Kod ispiranja primećujem prvu značajnu razliku.

O čemu je reč?

Moja kosa tokom pranja inače toliko opadne da se zapuši odvod. Kada bude puna dlaka. Uvek sam dobijala informacije tipa „ne brini, to je sezonski“. Ovog puta tu je bilo celih 30 dlaka, nije mi bilo teško da izbrojim, mislićete da sam luda ali to je za mene bio šok.

Sledeći šok je bio dok sam sušila kosu. Inače moram da sklonim patosnice iz kupatila i pripremim pločice na najezdu dlaka koje će tokom sušenja otpasti sa moje glave, ali tada sam ugledala svega nekoliko na podu. Kosa je posle sušenja bila svilenkasta, predivno nežna i mirisala je savršeno. Posle tog prvog pranja, kosu sam izmastila za dva dana jer nisam mogla da prestanem da prstima prolazim kroz nju, eto toliko mi se dopala. 

Morroccanoil prozivodi

 

Da se vratimo u sadašnjost, sada je prošlo više od 3 meseca kako koristim Moroccanoil set za hidrataciju.

 

Razlike između one kose za koju sam mislila da je lepa i zdrava je nebo i zemlja. Kosa sada izgleda sjajno, ali ne ono sjajno kakvo bude prvi dan posle pranja, nego uvek izgleda sjajno, prefinjeno, svilenkasto, negovano. Najvažnije od svega je što se dlaka popunila, deblja je i zdravija.

Teme mi je zdravije, osećam olakšanje na koži glave jer se ne isušuje više, a kosa opet bude čista kao i ranije oko 3 dana. Primećujem da ulje koje koristim i na mokru i na suvu kosu neguje krajeve, ali nikad ih ne zamasti. Nijedan proizvod ne opterećuje kosu.

Četka klizi kroz pramen jednim potezom bukvalno, nema ni trunke čupanja, dlake su vremenom deblje, popunjene i ne mrse se. 

Posle više od 3 meseca potrošila sam šampon od 200 ml, balzama od 200 ml imam još pola, ulje se stavlja u toliko malim količinama da bočica izgleda kao da je nisam ni otvorila, a maske imam skoro celo pakovanje jer kao što rekoh retko je koristim, ali rezultati ne izostaju. Da biste mogli da uporedite koliko vama može da traje pakovanje, značiće vam podatak da je moja kosa malo ispod ramena (duži paž) i da perem kosu dva ili tri puta nedeljno. Preparati su gusti, drugačiji su od komercijalnih šampona i koriste se u malim količinama. 

Da li ću se sada kada sam potrošila Moroccanoil šampon vratiti na koprivu, odgovor je sigurno – NE.

Shvatila sam da je uzrok pune kade dlaka bio upravo to što sam lošim šamponom lomila dlaku koja bi tokom ispiranja ispadala. Sada skoro da nemam šta iza sebe da pokupim posle pranja. Kosa mi miriše bukvalno do sledećeg pranja, mekana je i zdrava na izgled.

Ovo je jedna od onih promena nakon koje vas svi pitaju „Šta si radila s kosom“ a vi kažete „Oprala je!“.

 

Autorka teksta: @__tetka_

 

Selvaggio shop nastao je u Studio Selvaggio u Šapcu kao želja naših frizera da svojim klijentima obezbede negu najboljim preparatima i u kućnim uslovima. Godinama su pažljivo birani preparati na osnovu iskustva u salonu.

Potražite nas na Instagramu: @selvagio.shop

Naš salon takođe možete pronaći na Instagramu: @studio.selvaggio

 

Kompletnu ponudu Moroccanoil proizvoda pogledajte OVDE.