Presa za kosu na keratin: Sve što vas zanima na jednom mestu

Parna pegla za kosu sa keratinom brenda HH Simonsen konačno je stigla u Srbiju i dostupna je za poručivanje u našem shopu.

 

Pegla na paru u koju se umesto vode sipa keratinsko mleko do sada nije postojala na tržištu u Srbiji niti u frizerskim salonima. Kada smo čuli za ovu peglu misli su nam bile pomešane – sa jedne strane mogla bi da bude vrhunska a sa druge strane bili smo skeptični kako mleko utiče na kosu, da li je masti, slepljuje, da li ostaje vlažna, koliko dobro ispravlja kosu, koliko se brzo troši…

Zato smo odlučili da pre nego što ponudimo kupcima u našem shopu peglu odnesemo kod najstrožih kritičara – naših frizera u Studiju Selvaggio.

Ostavili smo im peglu mesec dana da je testiraju na različitim tipovima kose i da pažljivo beleže utiske.

Dogovor je bio jasan – ako su frizeri zadovoljni ponudićemo kupcima, ako nađu mane nema ništa od prodaje pegle.

 

Evo kakvi su bili prvi utisci frizera

 

Ne umem da objasnim, kosa je totalno drugačija posle peglanja, kao da smo uradili tretman a ne da smo peglali, dlaka je popunjena, drugačija je tekstura, oseti se keratin, to je bio prvi utisak naše frizerke Suzane kada je probala peglu na jednoj klijentkinji.

 

Tajna ove pegle je upravo u keratinskom mleku kojim se puni

Pegla radi na paru, umesto vode sipa se keratinsko mleko u mali rezervoar koji se nalazi u sklopu samog uređeja. Ovo mleko dospeva u dlaku kroz paru i ima nekoliko uloga.

Pre svega štiti kosu od toplote. To je super za devojke koje se često peglaju jer su oštećenja od toplote svedena na minimun. U poređenju sa klasičnim peglama praktično i da ih nema.

Keratinsko mleko iz pare prodire u dlaku i obnavlja je i neguje. Rezultat toga je da posle peglanja kosa neće biti spaljena i suva kao slama nego mekana i sjajna, izgledaće zdravo i negovano.

Zanimljiva je i činjenica da keratinsko mleko može da se koristi i tokom pranja kose, kao neka vrsta regeneratora.

 

Koliko će to mleko da nam traje

Kada smo uzeli peglu da testiramo brinuli smo se da ćemo brzo potrošiti bocu keratinskog mleka koje se dobija besplatno uz peglu i da će nam to praviti iznova dodatne troškove.

Nije nam bilo teško pa smo kupili špric i izmerili u mililitar koliko mleka se potroši tokom jednom peglanja da zaključimo kakav će to trošak da bude.

Evo rezultata: Jedan pun rezervoar je dovoljan da se cela kosa ispegla od 2 do 4 puta, zavisi od dužine i gustine. A sa bocom mleka rezervoar može da se napuni 27 puta.

Ako uzmemo prosek klijenata u salonu mi možemo sa jednim rezervoarom da ispeglamo 3 devojke. U skladu sa tim jedna boca nam je dovoljna za 81 peglanje.

To znači da devojke koje se same peglaju kod kuće, mogu da računaju da će im boca mleka trajati desetak meseci ako se peglaju dva puta nedeljno kod kuće i ako imaju prosečnu dužinu i gustinu kose.

Mleko košta 1800 dinara kada se poručuje, ali računica je još bolja ako u to ubacimo i podatak da kad imamo mleko ne treba da koristimo druge kreme i serume za zaštitu od toplote jer mleko odradi sve.

Kako se ponaša frizura i koliko dugo traje

Kosa ispeglana ovom presom daleko bolje podnosi vlagu. Frizura može da traje do sledećeg pranja kose što znači da može da se proredi peglanje i da nisu potrebne stalne „popravke“ izvijenih pramenova.

Para ne masti i ne slepljuje kosu, ne utiče na volumen, kosa izgleda mekano, sjajno i zdravo.

Pokazala se odlična i za pravljenje talasa, vrlo jednostavno se rotira i klizi niz dlaku.

Evo šta je napisala devojka koju smo zamolili da dođe u salon da testiramo peglu na njenoj kosi i zamoli je da nam da najiskreniji odgovor:

Prvu peglu smo takođe prodali našoj stalnoj klijentkinji i pratili njene utiske.

 

„Na prvu pegla mi je delovala skupo, 220 evra nije malo, ali opet jeftinija je od pegli iz slične kategorije. Ali kad sam videla rezultate shvatila sam da ću mnogo više uštedeti na raznim preparatima koje sam morala da kupujem da oporavljam spaljenu kosu. A da ne pominjem kremu za zaštitu od toplote koja mi više nije potrebna. Tako da sad kad razmislim, ne da mi se isplati nego ću i uštedeti“.

Da li je prošla test naših frizera

Pegla je položila test i to sa najvišim ocenama!
Postala je nezamenjiva u našem frizerskom studiju Selvaggio, a sve je veće interesovanje i drugih frizerskih salona da je uvrste među svoje uređaje. Ovakav odnos cene i kvaliteta je san svakog frizera.

Ovo pre svega i jeste pegla za frizere, napravljena je za profesionalnu upotrebu ali frizeri je snažno preporučuju i za upotrebu kod kuće jer je jednostavna za rukovanje i oštećenja kose su svedena na minimum.

 

Tehničke karakteristike:

Temperatura se može podešavati od 150 do 230 stepeni. Pakovanje sadrži peglu, keratinsko mleko, rukavicu za zaštitu od toplote, rezervni rezervoar za punjenje i čišćenje, neseser. Garancija je godinu dana. Poštarina je besplatna za dostavu u Srbiji.

Ako imate bilo kakvo pitanje o funkciji pegle pišite nam na Instagramu: @selvaggio.shop

Ako ste u blizini Šapca peglu možete besplatno testirati u našem salonu kako biste mogli sami da procenite kakva je.

Peglu možete poručiti ovde.

Check our Latest products!